Rektör Yıldız Aday Öğrencilerle Bir Araya Geldi

25-27 Temmuz 2022 tarihleri arasında TAÜ Beykoz Kampüsü’nde düzenlenen TAÜ Tanıtım Günlerinin ilk oturumuna katılan Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız, aday öğrenciler ve ailelerine Üniversitemizi tanıttı.

TAÜ, Öğrenci Memnuniyetinde İlk Sıralarda

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 verilerine göre Türk-Alman Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasında 7. sırada yer aldı.

Uluslararası Triboloji Konseyinde Bizden Biri: Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Elibol

Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Çağatay Elibol International Tribology Council [ITC] Türkiye Temsilcisi & Kıdemli Üye olarak seçilmiştir.

Yeşilay Beykoz Şubesi’nden TAÜ’ye Ziyaret

22 Temmuz 2022 Cuma günü Yeşilay Beykoz Şubesi’nden Başkan Dr. Mahmut Talha Uçar, Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Mahmut Gür ve Psikolojik Danışman Şeyma Baki, TAÜ Rektörlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Sanayi Çalıştayı

7 Temmuz 2022 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi ev sahipliğinde sanayi devi firmaların temsilcilerinin katılımıyla Yaratıcı Medya Laboratuvarı Salonunda “Sanayi Çalıştayı” gerçekleştirildi.

TAÜ ASAŞ İş Birliği Toplantısı

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Türk-Alman Üniversitesi Yüzey Araştırmaları ve İnovasyon Merkezi Genel Müdürü, Fen Fakültesi Dekan Vekili Dr. Çağatay Elibol, ASAŞ Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz ile beraberindeki heyeti kampüsümüzde ağırladı.

Rektör Yıldız, Uluslararası Yarışmada Ödül Alan Öğrencimizi Tebrik Etti

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, katıldığı Uluslararası Regeneron ISEF 2022 Yarışmasında ülkemizi temsil eden TAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven’in başarısını tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız, Türk Tarih Kurumunun Münih’te Düzenlenen “Türkiye’de Alman Bilim İnsanları Çalıştayı”na Katıldı

Rektör Yıldız, 30 Haziran 2022 tarihinde Türk Tarih Kurumu tarafından Münih’te düzenlenen “Türkiye’de Alman Bilim İnsanları Çalıştayı: Alman Bilim İnsanlarının Modern Türkiye’nin Gelişmesine Katkıları” konulu çalıştayda “Türk-Alman İlmî Münasebetlerinin Günümüzdeki Durumu” başlıklı bildirisini sundu.

Öğretim Üyelerinden TAÜ’ye Ziyaret

Çeşitli üniversitelerde görevli öğretim üyeleri, 27 Haziran 2022 Pazartesi günü TAÜ Rektörlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bielefeld Üniversitesinden TAÜ Rektörüne Tebrik Ziyareti

TAÜ’nün Alman partner üniversitelerinden Bielefeld Üniversitesi Rektör Yardımcısı ile Koordinatörü, Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız’a yeni görevinden dolayı tebrik ziyaretinde bulundu.

Akademik Kutlama Töreni

Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) rektör değişimi vesilesiyle düzenlenen “Önceki Rektörümüz Prof. Dr. Halil Akkanat’a Veda Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız’a Hoş Geldiniz” temalı akademik kutlama töreni, 23 Haziran 2022 tarihinde TAÜ Derslikler Binası Konferans Salonunda yapıldı.

TAÜ’de Çocuk ve Yeni Medya Çalıştayı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının himayesi ile 22 Haziran günü TAÜ’de Çocuk ve Yeni Medya Çalıştayı gerçekleştirildi.

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız’ın Münih Başkonsolosluğu Ziyareti

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, 30 Haziran 2022 tarihinde Türk Tarih Kurumu tarafından düzenlenecek olan “Türkiye’de Alman Bilim İnsanları Çalıştayı: Alman Bilim İnsanlarının Modern Türkiye’nin Gelişmesine Katkıları” çalıştayı kapsamında sunacağı “Türk-Alman İlmî Münasebetlerinin Günümüzdeki Durumu” konulu bildirisi dolayısıyla gittiği Münih’te Başkonsolosluğu ziyaret etti.

Başkan Aydın’dan Rektör Yıldız’a Ziyaret

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Dijitalpark Teknokent Heyeti TAÜ’de

Dijitalpark Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ve beraberindeki heyet TAÜ Rektörlüğünü ziyaret etti.

Mekatronik Mühendisliği Öğrencilerinden TÜBİTAK-2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) Başarısı

Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Serkan Dinç ve Yusuf Emre Mutlutürk, TÜBİTAK-2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı Desteği kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir ŞANLI’nın yürütücüsü olduğu TÜBİTAK 3501-Kariyer Projesinde 6 ay boyunca stajyer star araştırmacı olmaya hak kazandı.

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesi Rektörlerinden Nezaket Ziyareti

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, 21 Haziran 2022 tarihinde TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

TAÜ Rektörlüğünde Nezaket Ziyaretleri

17 Haziran 2022 Cuma günü TAÜ Rektörlüğü nezaket ziyaretlerini kabul etti.

Beykoz Kaymakamı’ndan Nezaket Ziyareti

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, 16 Haziran 2022 tarihinde TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

TAÜ Rektörü Mazbatasını Aldı

3 Haziran 2022 tarihli Resmi  Gazetede yayınlanan kararla Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cemal Yıldız, Rektörlük mazbatasını 15 Haziran günü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nda düzenlenen törenle aldı.